Erregresio lineala, bariantza-analisiak eta hipotesi-testak : datu-analisirako lanabesak - Isasi Balantzategi, Xabier; Altuna, Ander (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2010)
Unibertsitate-mailako ikasketa-planak aldatzen badira ere, Gizarte Zientzietako graduko karreretan Estatistika ezinbesteko irakasgaietako bat da. Estatistika-analisi teknika erabilienak, oinarrizko kontzeptuak, grafikoak, formulak eta 100 ariketa baino gehiago biltzen dira liburu honetan. Hala nola korrelazioa, erregresio linealaren analisia, hipotesi-test parametrikoak eta ez-parametrikoak, eta bariantza-analisia ikuspegi aplikatutik azaltzen dira. Horrekin batera, probabilitate-funtzioak eta banaketa-funtzioen taularik erabilienak txertatu dira. Ikasleentzat, Estatistika lantzeko, beharrezko materiala da.
Keywords: Eredu linealak (Estatistika); Baliabide digitalak; Monografiak