Mattinen beldur-kutxa / Fina Casalderreyren testua ; Teresa Limaren irudiak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Casalderrey, Fina (Txo! (Txalaparta), 2010)
Mattin ez zen gainerako haurrak bezalakoa: munduko haurrik beldurtiena zen Mattin! Amonak, azkenean, galdetu zion: "Baina, Mattin, nolatan haiz hain beldurtia? Hire beldurren bilduma egingo bahu, munduko txapelduna izango hintzateke". Munduko txapelduna! Mattini asko gustatu zitzaion ideia hura. Orduz geroztik, zurezko kutxa handi-handia dauka eta hantxe sartzen ditu beldur guztiak.