Zenbakien guda - Darien, Juan; Goikoetxea, Arkaitz (Tafalla : Txalaparta ; [Pontevedra] : OQO, 2010)
Zenbaki txiki-txikia zen BATa. Egun batez, KEN erregea iritsi zen eta zenbaki handiena izango zela agindu zion BATari. Horretarako, arma beldurgarri bat eraikitzeko planoak eman zizkion erregeak: KEN ikurra.Guda hasi zuten BATak, eta azken armada garaitu zutenean, ZEROak baino ez ziren geratu. Orduan, ZEROak burdinazko katez lotzeko agindu zuten. Baina ZEROak matxinatu egin ziren eta beren armak alferrekoak zirela ulertu zuten orduan BATek.Kenketaren ariketa matematikoa metaforikoki erabiliz, egileak gudaren zentzugabekeria salatzen du liburuaren irudi eta testu ikusgarrien bidez.
5 urtetik aurrera (urdina)
La guerra de los números
Keywords: Zenbakiak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura