Ornodunak : anatomia, eboluzioa eta aniztasuna / Joxerra Aihartza ; [hizkuntza-zuzenketen arduraduna, Ander Altuna Gabiola] - Aihartza, Joxerra (: Udako Euskal Unibertsitatea, 2010)
Biologia lizentziaturako testuliburu gisa sortua izan arren, liburua osatzen duten 490 orrialde eta 780 irudietan bildutako informazioa baliagarria izango da beste unibertsitateko nahiz bestelako ikasle eta irakasleentzat, bai eta animalien bizi-historian eta eboluzioan interesatutako edozein naturazalerentzat ere.Ornodunen unibertsoari buruzko errepasoa egiteaz batera, animalia hauei buruzko ezagumenduak gure eboluzio-historia azalduko digu ezinbestean, eta gure izatea eta bilakaera bera hobeki ulertzen lagunduko.