Mirarien garaia - Bondoux, Anne-Laure; Lasa Urkiri, Usua ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2010)
Kumail haurraren ama tren baten aurkako atentatu terroristan hil zen, eta harrezkero, Gloriak du haren ardura. 7 urteko haurrak eta biek ihes egingo dute. Haien helburua Frantzia da. Baina bost urtez oinaze luze eta gogorrak jasan ondoren (lan kaltegarriak, eskean ibili beharra, gosea eta erabateko pobrezia), Kumail atxilotu egingo dute Frantziako mugan.
12 urtetik aurrera (horia)
Jat. izenb.: Le temps des miracles
Keywords: Emigratzaile klandestinoak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura