Mirarien garaia / Anne-Laure Bondoux ; itzultzailea, Usua Lasa - Bondoux, Anne-Laure (Ameslari (Ibaizabal), 2010)
Kumail haurraren ama tren baten aurkako atentatu terroristan hil zen, eta harrezkero, Gloriak du haren ardura. 7 urteko haurrak eta biek ihes egingo dute. Haien helburua Frantzia da. Baina bost urtez oinaze luze eta gogorrak jasan ondoren (lan kaltegarriak, eskean ibili beharra, gosea eta erabateko pobrezia), Kumail atxilotu egingo dute Frantziako mugan.