Ramoni Ramoni - Goenaga, Aitzpea; Larrañaga, Ihintza (Donostia : Erein, 2010)
Oheratzeko orduan amonak kontatuko zien istorioaren zain egoten ziren gure neskatilak. Holaxe ezagutu zuten Ramoni potzola-potzolaren istorioa, nola ezagutu zuen Pino Antonioni kantaria eta nola maitemindu ziren. Bata potzola, eta Pino berriz argalen artean argalena. A ze bikotea! Eta elkarrekin kantatzen zuten Amore mio itsaontzietan eta jendeak amorratzen txalotzen zuen. Baina behin itsasontzia hondoratu egin zen, eta Pino maitea desagertu egin zen uretan...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Maitasuna -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura