Ramoni Ramoni / Aizpea Goenaga ; marrazkiak, Ihintza Larrañaga - Goenaga, Aitzpea (Neskatilak (Erein), 2010)
Oheratzeko orduan amonak kontatuko zien istorioaren zain egoten ziren gure neskatilak. Holaxe ezagutu zuten Ramoni potzola-potzolaren istorioa, nola ezagutu zuen Pino Antonioni kantaria eta nola maitemindu ziren. Bata potzola, eta Pino berriz argalen artean argalena. A ze bikotea! Eta elkarrekin kantatzen zuten Amore mio itsaontzietan eta jendeak amorratzen txalotzen zuen. Baina behin itsasontzia hondoratu egin zen, eta Pino maitea desagertu egin zen uretan...