Ninak ospa - Arold, Marliese; Berasategi, Joxe Mari; Berasategi, Maialen (Donostia : Elkar, 2010)
Aspertuta dago Nina bere etxeko giroaz, gurasoez... Ospa egin nahi du, eta bere puskak hartuta Hanburgora doa, bizimodu berri baten bila. Adin txikikoa denez, arazoak izango ditu lana eta bizilekua topatzeko, baina zailtasun horiek ere gaindituko ditu. Hala ere, espero ez dituen ustekabeak sortuko zaizkio bidean, eta horiei aurre egitea ez zaio, ez, samurra gertatuko. Nobela zirraragarri bat lortu du egileak, arin irakurri baina ezinegona sortzen dakien dramatismoaz ondua.
12 urtetik aurrera (horia)
Abgerutscht-Nina reifst aus
Keywords: Nerabeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura