Ninak ospa / Marliese Arold ; itzultzaileak, Joxemari Berasategi eta Maialen Berasategi - Arold, Marliese (Bizi-taupadak (Elkar), 2010)
Aspertuta dago Nina bere etxeko giroaz, gurasoez... Ospa egin nahi du, eta bere puskak hartuta Hanburgora doa, bizimodu berri baten bila. Adin txikikoa denez, arazoak izango ditu lana eta bizilekua topatzeko, baina zailtasun horiek ere gaindituko ditu. Hala ere, espero ez dituen ustekabeak sortuko zaizkio bidean, eta horiei aurre egitea ez zaio, ez, samurra gertatuko. Nobela zirraragarri bat lortu du egileak, arin irakurri baina ezinegona sortzen dakien dramatismoaz ondua.