Amonatxoak - Pita, Charo; Fatima, Alfonso; Goikoetxea, Arkaitz (Tafalla (Nafarroa) : Txalaparta ; [Pontevedra] : OQO, 2010)
Baziren behin elkarrekin bizi ziren bi amonatxo: Antea eta Filipa. Egun batean, Anteak babarrun bat aurkitu zuen sukaldean baina lurrera erori eta babarrunetik landare erraldoia sortu zen. Hainbeste eta hainbeste hazi zen, zeruraino iritsi zen. Bi amonatxoak babarrun-landarean gora hasi zirenean, Filipa erori eta hamaika zatitan puskatu zen. Zorionez, Anteak batu zituen Filiparen zatiak eta, maitasunez, bihotzeko laguna biziberritu zuen.
5 urtetik aurrera (urdina)
Velliñas
Keywords: Adiskidetasuna; Amonak; Ahalduntzea; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak