Arratsalde bat Marirekin / J. M. Olaizola "Txiliku" ; marrazkilaria, Jose Angel Lopetegi - Txiliku (Euskal mitologia haurrentzat (Elkar), 2010)
Euskal mitologiak baditu ezagutzea merezi duten pertsonaia eta kondaira ugari. Nerea eta Julen, bederatzi eta zazpi urteko anaia-arrebak, dira kontakizun hauen gidari. Ordenagailua piztu eta itzaltzearekin batera, nahastuko dira errealitatea eta fikzioa ipuin hauetan. Nork ez du ezagutzen Mari, euskal mitologiako jainkosa eta amandrea? Itxuraz aldatzen dakien emakume dotore honek Maju du bere senarra, eta bi seme ere baditu: Mikelats gazteena, eguraldia menderatzen duena, eta Atarrabi, deabruak itzala lapurtu ziona. Indar magiko handia duen beste izaki bat ere bada liburu honetan: Sugoi.