Euskal mitologia haurrentzat / [testua] J. M. Olaizola "Txiliku" ; marrazkilaria, Jose Angel Lopetegi - Txiliku (: Elkar, 2010)
Euskaldunen kosmogonian ere baditugu ezagutzea merezi duten pertsonaia eta kondaira ugari. Beraiengana eramango gaitu Nerea eta Julen 9 eta 7 urteko anaia-arreben jakin-minak. Ordenagailua piztu eta itzaltzearekin batera nahastuko dira errealitatea eta fikzioa kontakizunean.