Bidegorriko festa / Ana Urkiza ; marrazkiak, Aitziber Alonso - Urkiza, Ana (Neskatilak (Erein), 2010)
Erramunek, gelako tutoreak, Nekaneri lan bat egitea eskatu dio, lan berezi eta delikatu bat: Bidegorriko festan zer gertatu zen aztertzea. Hori dela eta, Nekaneri ikerlari finaren lana egitea egokitu zaio: ikaskideek gertatutakoaren berri emango diote, bakoitzak bere erara, eta Nekanek benetako egiaren mataza azaleratu beharko du.