Lapurrak dabiltza azokan / Aitziber Etxeberria ; marrazkiak, Concetta Probanza - Etxeberria, Aitziber (Neskatilak (Erein), 2010)
Maialen eta bere gurasoak artisauak dira: xaboigileak, hain zuzen ere. Azokaz azoka ibiltzen dira eta oraingo honetan, Erdi Aroko Azoka batetara doaz. Ezusteko bat ezohiko arazo bilakatuko da artisauentzat: lapurrak dabiltza azokan. Zer egin arazo hau konpontzeko? Maialenek ere lagundu nahi du eta horretarako bere gurasoak konbentzitu beharko ditu.