1.002. gaua - Mendiguren Elizegi, Xabier; Mattin (Iruñea : Pamiela, 2010)
1500 urte inguruan, Veneziako Dogoak bere alaba Chiara Dalmaziako printzearen semearekin ezkondu nahi du. Hor hasten da abentura harrigarri bat, palazioak eta itsasontziak ezagutaraziko dizkiguna, agintariak eta piratak, gameluak eta eskorpioiak, gutun erromantikoak eta zimitarra odolduak. Inoiz amaitzea nahi ez genukeen ipuinen lilura berreskuratzen digu egileak, klasikoen estilo dotorez eta gaurko erritmo azkarrez. Kontatzearen magia, hitz batean esanda.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura