Sukaldea / Arnold Wesker ; egokitzailea, Xabier Monasterio - Wesker, Arnold (: Gabriel Aresti liburuak, 1989)
"Shakespeareren ustez, mundua antzoki bateko agertokia bezalakoa da. Nire ustez, ordea, mundua jatetxe handi bateko sukaldea bezalakoa da. Sukalde horretan gizonak eta emakumeak batera eta bestera dabiltza gelditu gabe, badoaz eta badatoz, eta ez daukate astirik elkar ulertzeko. Sukalde horretan maitasunak, adiskidetasunak eta gorrotoak sortzen dira, baina agertu bezalaxe desagertzen dira"