Nabarreria zeukan karramarroa - Souza Sáez, José Manuel; Balzola, Sofia; Sarasola, Jose Antonio (Sondika : Edelvives, 1990)
Karlos eta Fedi beti batera egon ohi dira ikasturtean zehar. Oporraldiak iristean ordea banandu egin beharko dira. Fedi mendira joango da eta Karlos hondartzara. Batak lagun ugari izango ditu, eta bestea zertxobait bakarrik sentituko da. Baina halako batean orbaindun karramarro alai bat aurkituko du eta udaldia ez zaio batere aspergarria egingo. José Manuel Souzak zenbait liburu eta ipuin labur idatzi ditu, beraietan irudimena aske utziz haurren ilusioa konpartituko duten animalia libre eta azkarrekin amesten duelarik.
8 urtetik aurrera (gorria)
El cangrejo que tenía la viruela
Keywords: Adiskidetasuna; Oporrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak