Nora doaz zientzia eta teknika? - Sagarna, Andoni; Irazabalbeitia, Iñaki; Agirre, Jabier (Donostia : Elhuyar : Elkar, 1985)
Egun Zientziak azkar egiten du aurrera. Hamar urte pikor bakana bada ere urteen hondartzan, ondorio mamitsuak ekarri dizkio azken hamarkadak Zientziaren aurrerabide zurrunbilotsuari. Hauetako ekarpen batzuren berri daurkikezu, "Elhuyar" aldizkariaren hamargarren urtebetetzearen ospakizun izan nahi duen liburu honetan.
Keywords: Zientziak; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak