Udaran betaurreko beltzekin - Borda, Itxaro (Donostia : Txertoa, 1987)
Hemen ditugun horrialde hauen irakurketak gaurko gazteriaren egoeraruntz hurbilduko gaitu. Prosa arin eta entretenigarri batekin egungo gazte baten arazoak eta sentimenduak adierazten zaizkigu. Protagonista Euskal Herriko leku ezberdinetatik zehar aurkitzen dugu beti ere bere kezka nagusia azalduz, hau da bakardadea eta maitasunaren hutsunea. Nolanahi ere interesgarria bada edonorentzat liburu honen irakurketa, are gehiago euskara han eta hemen ikasten ari direnentzat bere tankera atsegin eta ulergarriagatik.
Keywords: Helduentzako Literatura