Hamahiru ipuin arabiar - Galarreta, Xabier (Donostia : Txertoa, 1988)
Hortxe dituzu, irakurle horrek, Mila eta bat Gauetako ipuinak populaltzen dituzten pertsonaje eta izaki xarmangarrietariko batzu: errege zintzo eta errege krudelak, hitz egin eta negar egiten duten animaliak, efrit gupidagabe eta eskuzabalak, arrantzale gixajo eta zorte handikoak, mediku jakintsu eta visir astoak, maltzurkeriaz beteriko kalifa eta ondo aholkaturikoak, sorginkeria harrigarri eta ankerrak, farreak eta malkoak nahasten direneko egoerak, vanpiro izugarria zen emakumen ederra eta aker ezin itsusiagotzat genuen mutil galanta, mintzatzeko gauza diren arrainak eta botila txikietan edukiriko jeinu diganteak, esklabu neska zoragarri eta beltz nardargarriak... Zerorrek ipuinak dastatzeko ez dituz esango zure zai daukazun tapizean igotzeko baizik, lurralde magikoetara irteniko leihotik hegaz atera zaitezen, orrien arteko hitz beltzez haruntzagoko mendi, itsaso, eguzki, hilargi eta izarrak bizi ditzazun. Bidaia on egizu, adiskidea!
Keywords: Helduentzako Literatura