Hogoigarren [sic] mendeko emakumeak idazle : antologia eta ohar zenbait / Itxaro Borda - Borda, Itxaro (Larrun (Txertoa), 1984)
Euskal Herrian emakumeek euskaraz idazten dute. Tradizioa aspalditik heldu zaigula ahantzi gabe (Milia Lastur adibidez), esango dugu XXgarren mendearen bigarren zatian loratu dela mugimendua, liburuak herriaren lau hegaletara banatzen hasi direlarik. Liburuaren egilea idazlea da: Itxaro Borda, eta berak dionez gaiak obra hitzaurre gisako hau baino azterketa mamitsuagoa merezi du. Hemen aipatzen dira, textoen laguntzarekin, banan banan: Henriette Aire, Mari Ameztoi, Itziar Alkorta, Nerea Azurmendi, Teresita Iraztorza, Mariasun Landa, Amaia Lasa, Maite Lazkano, Marixan Minaberri, Laura Mintegi, Mayi Pelot, Mari Treku, Arantxa Urretabizkaia, Laura Uruburueta Itxaro Borda.