Euskal literaturaren historia txikia : ahozkoa eta klasikoa (XVI-XIX) - Kortazar, Jon (Donostia : Erein, 2000)
XVI. mendetik XIX. mendera bitarteko euskal literaturaren historia baten saioa da honako hau. Bi atal nagusitan banatzen da lana: ahozko literaturari dagokiona lehena, eta idatzizkoari dagokiona bigarrena. Orain arte ilun zeuden zenbait zirrikitutan jarri du bere arreta Jon Kortazar irakasleak.
Keywords: Euskal literatura -- Historia eta kritika; Saiakerak