Euskal Herria eta festa / [argazkiak] Santiago Yaniz ; [testuak] Juan Antonio Urbeltz ; [itzultzailea, Miren Arratibel] - Yaniz, Santiago (: Elkar, 2004)
Hitza eta irudia. Hitza moldeak hausteko, mitoak botatzeko, ideia berriak sortzeko, eztabaida bat izateko nahi duten guztiekin. Irudia ere probokazioa da, gozamena, gonbit bat, konplizitatea bilatzea. Juan Antonio Urbeltz eta Santi Yaniz, bi aditu, nor bere alorrean, elkartu egin dira, tesi iraultzaile baten bidez eta argazki eder eta zirraragarri batzuen bidez, euskal festen ikuspegi guztiz bizi eta interesgarri bat emateko, inor epel eta axolagabe utziko ez duena. Euskal Herria eta Festa: idazlearen eta argazkilariaren arteko sinbiosi perfektua, euskal festa herrikoiei buruzko erreferentzia, lehenaren eta geroaren mugarri izan daitekeena.