Euskal Herriko leiendak / Toti Martínez de Lezea ; [irudiak] Juan Luis Landa - Martínez de Lezea, Toti (Euskal Kultura (Erein), 2003)
Toti Martínez de Lezearen eta Juan Luis Landaren "Euskal Herriko leiendak" liburuak gure arbasoen mundu eta pentsaera sendo eta ederra eskaintzen du. Aita Barandiaran eta euskal tradizioko beste aditu batzuek bildutako altxor paregabeari zor zaion errespetuarekin idatzita daude Euskal Herriko 65 leienda hauek. Desagertzen ari den ahozko tradizio aberats horrekin batera, ilustrazio ederrak aurkituko ditu irakurleak. Gainera, liburuak dakarren Euskal Herriko mapari esker, leienda bakoitzaren jatorria ezagutzeko aukera izango du.