Kukurruku! Zer diozu? - Lopetegi, Jexuxmai; Zabala, Xabier; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010); Lertxundi, Anjel (Donostia : Hik Hasi (Xangorin), 2002)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
. Kukurrukuuu! Zer diozu? . ; Nik erremerre hitz egiten dut, eta zer? . ; Behin gor batek entzun zuen . ; Maindirepean . ; Tilin-tintilin! . ; Ondojoan . ; Dana, dana, dana . ; Kukulumuxu-kukulumiku . ; A, a, aaa! Astoak arrantza . ; Zuk-zuk jaunaren alfabeto berria . ; Ez izan eta bai uste . ; Tzunpatatzun . ; Iniminidad, petrikulidad . ; Beldurtia naiz, eta zer? . ; Zozoak beleari . ; Infinitu . ; Behin omen ziren Peru eta Maria . ; Maripuzker . ; Bat : Mattin Parrat . ; Maitasuna . ; Bukatu da, eta adio. Ttaka!
Pirritx, Porrotx eta Antonio Bolas
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak