Simon Bloom : grabitatearen zaindaria / Michael Reisman ; itzultzailea, Mireia Orbegozo Zigaran, Elhuyar Fundazioa ; zuzentzailea, Alfontso Mujika Etxeberria, Elhuyar Fundazioa - Reisman, Michael (Zzl (Elhuyar Fundazioa), 2010)
Simon, 11 urteko gaztetxoak fisikako legeak gordetzen dituen liburu bat aurkitu du etxe inguruko basoan. Formula zientifikoak eta aztikeriak dira liburuaren funtsa eta haiek nola erabili asmatuz botere handien jabe egingo dira Simon eta bere lagun Owen eta Alyshe. Grabitatea eta marraskadura kontrolatzeko aukera ere izango dute.