Leon, eslalon-driblatzailea / Joachim Masannek ; Jan Birck-en marrazkiak ; [itzulpena, Ione Pagonabarraga Urionagüena] - Masannek, Joachim (Futbolari basatiak (Mezulari), 2008)
Pazko oporretan futbolean jolastea bizitza bezain garrantzitsua dela uste duten zazpi lagun udaberriko eguraldi goxoa noiz helduko itxaroten daude, futbol denboraldia hasteko. Baina izotza urtzearekin bat, Michi Lodikoteak eta bere Garaile Garaezinek futbol zelai txikia lapurtzen diete. Futbolari Basatiek ez dute hori onartuko eta zelaiarekin nor geratu erabakitzeko partida bat jokatzea proposatzen diete. Lortuko ote dute beraiek baino askoz nagusiagoak eta indartsuagoak diren mutilei irabaztea? Leonek lortuko du besteak motibatzea eta Willi, futbolari profesional ohi bat, aukeratuko dute beraiek entrenatzeko: Futbolari Basatiak garaipenean sinesten hasiko dira!