Afrikako animalien batzarra - Inongo-Vi-Makome; Aristondo Barreras, Iñaki; Domínguez Gazpio, Ángel (Bilbao : Gero, 1999)
Afrikako oihaneko bazter batean, urtero lehorra bukatzear eta euritsua hastear zegoela, Tobalok, lehoi erregeak, bere aholkulari nagusiak bildu zituen: Nveli dortoka, Zele hiena, Meka erbia, Kolo lehoinabarra eta Lossi elefantea. Oihanak bizi zuen egoera larriaz eztabaidatzeko deitu zituen eta oso urruti bizi ziren arren agudo erantzun zioten erregearen deiari. Gainontzeko animalien ordezkariei ere deitzen diete eta batzar handian biltzen dira, gizakiak inposatutako etorkizunaz mintzatu eta eztabaidatzeko.
10-12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Oihaneko animaliak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak