Ipuin esperimentalak / José Serna Andrés ; [marrazkiak eta azala Belén Lucas ; itzulpena, Mari Eli Ituarte Zarragoikoetxea] - Serna Andrés, José (Ekilore (Gero), 2003)
Esku artean dituzun ipuinak hezitzaileak dira. Bukaeran egiteko jarduera edo txango batekin dute lotura. Horrez gain, zortzi, bederatzi, hamar... urteko neska-mutilen artean landu beharreko balore eta heziketa jarrerekin dute zerikusia. Hezkuntza munduan edo aisialdi taldeetan aritzen direnek kontatzeko ipuinak dira, batik bat; baita, umeek beraiek euren kasa irakurtzeko edo gurasoek kontatzeko ere. "Ipuin esperimentalak", ipuin guztiak bezalatsu, irudimena landu eta dibertigarriak izateko sortu diren arren hezitzaileak izatea ere nahiko lukete.