Kriskitin erregea - Calleja, Seve; Alonso, Luis; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbao : Mensajero, 1998)
Kriskitin Erregea izenburupean ijitoen istorio zoragarria kontatzen digu autoreak. Eta maisutasunaz kontatu ere: gehienetan "derberdin" legez sailkatzen ditugun kultura horiekiko begirune osoz, eta aberastasun iturri legez baloratuz.Kontakizun honetako protagonista nagusia Andres zaharra duzu, Kriskitin Erregea. Ijito gizatalde bateko patriarka da eta bere jendearekin batera hainbat abentura bizi izango du.
8 urtetik aurrera (gorria)
El Rey Sonajero
Keywords: Ijitoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak