Augustin Zubikarai : herri euskararen zaindaria (1914-2004) - Urkiza, Ana (Donostia : Elkar, 2009)
Idazle izatea abertzale izatea zela sinistu eta sentitu zuen. Euskaltzalea zen oroz gain eta euskararen alde lan egitea zen abertzalearen egiteko nagusia. Behin, goi-kargu politiko batek esan zion: Zuk erakutsi zein dan gure berezitasuna. Eta Augustinen bizitzaren eta lan oparoaren itsasargia euskara eta euskal ohiturak bildu eta ezagutzera ematea izan zen.
Bibliografia: [181.-185.] or.
Keywords: Zubikarai, Augustin -- (1914-2004); Monografiak; Biografiak