Baleen berbaroa - Jimenez, Edorta (Tafalla : Txalaparta, 1997)
XVI. mendeko Euskal Heriko itsas-giroko Mundatxan kokaturiko thriller historikoa dugu Baleen berbaroa. Mundatxa herri lasaia astindu egin du bertako uretan agertutako balearen ehizak. Ekite horretan izandakoen arteko istorio zaharrak berbiztuko ditu harrapaketa-nahiak, baita arrantzale baten hilketa misteriotsua eragin ere. Lurpean dagoena, gorpu ala hazi? lelopean ekingo dio Sebastian gazteak jakin-grinari, harik eta Ingalaterrako Jornadarako Armadan enrolatu beharrean aurkitu arte.
Keywords: Helduentzako Literatura