Helena eta arrastiria - Igerabide, Juan Kruz (Donostia : Elkarlanean : Argitaletxe Elkartuak, 2001)
Gaztetxo bat leihotik begira, burua alde batera jiraturik urruneko mendietan ezkutatzen ari den eguzkiari so. Eguzki hura doan bezala joan zaizkio haurtzaroa eta nerabezaroa; oroitzen ditu urte joanak, garai bateko sentipenak. Lekuak eta denborak ez dira zehazten; zer axola leku batean edo bestean? Arristiria leku orotan gertatzen da, egureno. Eta arrastiriari begira dagoen gazte hori zu zeu izan zaitezke.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Nerabeak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak