Helena eta arrastiria / Juan Kruz Igerabide - Igerabide, Juan Kruz (Apirila (Elkar), 2001)
Gaztetxo bat leihotik begira, burua alde batera jiraturik urruneko mendietan ezkutatzen ari den eguzkiari so. Eguzki hura doan bezala joan zaizkio haurtzaroa eta nerabezaroa; oroitzen ditu urte joanak, garai bateko sentipenak. Lekuak eta denborak ez dira zehazten; zer axola leku batean edo bestean? Arristiria leku orotan gertatzen da, egureno. Eta arrastiriari begira dagoen gazte hori zu zeu izan zaitezke.