Malcolm X : duintasunaren kolorea - Jimenez, Irati; Larrañaga, Aitor (Tafalla : Txalaparta, 2002)
Malcolm X, duintasunaren kolorea Beltzen egoera, historia eta eskubideen aldeko borroka ulertu nahi duen edonorentzat ezinbestekoa da Malcolm X ezagutzea. Beltza izateaz harro zegoen, eta bidegabekerien aurrean duintasunaren kolorea aldarrikatzen zuen. Edozein auzune beltzetan haren irudia ikus daiteke oraindik, eta bere ideiak bizirik daude mundu osoko zapalduen artean. Askatasuna lortzeko bide guztiak zituen zilegitzat, eta iritzi horrek hainbat arazo ekarri zizkion. Orrialde hauetan irakur ditzakezu kontu hauek guztiak.
12 urtetik aurrera (Berdea)
Keywords: X, Malcolm -- (1925-1965); Erreferentzia-materialak; Biografiak