Opor eleberria - Dickens, Charles (1812-1870); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Donostia : Elkarlanean, 1998)
Lau istorioz osaturik dago liburua, eta bertan lau protagonistetako bakoitzak bere istorioa kontatzen du. Pertsonaia hauek, zortzi, zazpi, bederatzi eta sei urte dituzte, baina, alderantzizko mundu batean, helduak balira bezala jokatzen dute eta haur bihurtzen dituzte pertsona helduak. Beti ironiatsu eta garratz, egilea, gazteen alde jartzen da.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura