Opor eleberria / Charles Dickens ; itzultzailea, Xabier Mendiguren Bereziartu ; [barruko marrazkiak, Monika Bengoetxea] - Dickens, Charles (1812-1870) (Klasikoen Kutxa (Elkarlanean), 1998)
Lau istorioz osaturik dago liburua, eta bertan lau protagonistetako bakoitzak bere istorioa kontatzen du. Pertsonaia hauek, zortzi, zazpi, bederatzi eta sei urte dituzte, baina, alderantzizko mundu batean, helduak balira bezala jokatzen dute eta haur bihurtzen dituzte pertsona helduak. Beti ironiatsu eta garratz, egilea, gazteen alde jartzen da.