Beste sexualitateak : sexu-aniztasunerantz / [egileak, Anes Arruti ... et al.] - Arruti, Anes; Barrenetxea, Imanol; Gonzalez Garai, Iñaki; Iguaran, Gillermo; Marroquín, Igor (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 2002)
"Beste sexualitateak" liburuan jokabide sexualak garai eta kultura anitzetan nola agertu diren eta, askotan, haien bazterketa ere nola garatu den aztertzen da. Homosexualitatearen egora normala ala anomalia bezala hurbildu dira askotan ideologiaz beteriko ikerketak. Egora horri aurre egiteko gay eta lesbianen borrokoen berri ere hemen ematen da.