Nelson Mandela - Murua Olaizola, Maritxu (Donostia : Elkar, 2010)
Nelson Mandela XX. mendeko bigarren erdia markatu duten pertsonari handienetako bat da, bere helduaroaren erdia (27 urte) kartzelan igaro arren. Apartheid-aren kontrako borrokalari nekagaitza eta Hegoafrika berriaren aita ez ezik, mundu osoarentzat bihurtu da duintasun pertsonalaren eredu, baita politikaren nobleziaren adibide garbiena ere. "Gure herrian lehenik espetxera goaz eta gero lehendakari bihurtzen gara".
Bibliografia: [217.-220.] or.
Keywords: Mandela, Nelson -- (1918-2013); Monografiak; Biografiak