Lena teilatuan / Peter Härtling ; itzultzailea, Pello Zabaleta - Härtling, Peter (1933-2017) (Branka (Elkarlanean), 1994)
Aita eta ama, eta Lars eta Lena, seme-alabak. Argazkietan bezain biribil eta lasaia ematen du, baina ez da hala: gurasoek errietak dituzte elkarrekin, haserreak eta liskarrak. Eta, halako batean, banatzea erabakitzen dute. Lenak 14 urte ditu eta, gogoko ez badu ere, uler dezake egoera; Lars neba txikiak arazo gehiago ditu, eta arrebak lagundu beharko dio. Ez da inorentzat erraza gertatzen dena, eta gurasoek sokatira batean erabiliko dituzte seme-alabak. Zer egin? Nola jokatu? Aita-amak, guraso izateaz gainera, gizaki huts ere badirela ulertu beharko da.