Gauez ate joka datozenean - Docampo, Xabier P.; Izagirre, Koldo (Donostia : Elkar Ç, 1996)
Beldurrezko istorioek badute xarma ezkutu bat, ikara sortu arren erakarri egiten gaituena, izu horrek kilika goxoak egiten dizkigulako sabelean edo istorio horien dardara eta oroitzapenarekin gusturago hartzen dugulako geure oheare epela. Nolanahi dela ere, ez dago ukatzrik gustatu egiten zaigula. Galizia guztiz aberatsa izan da beti beldurrezko ipuinetan, eta Xabir P. Docampok txikitatik entzun izan ditu etxean horrelakoak. Gurasoen ahotik jasotako kontakizun haiek gogoan, beldurrezko ipuin berriak sortu ditu.
12 urtetik aurrera (horia)
Cando petan na porta pola noite
Haur eta gazte literaturako libururik onenaren Espainiako Sari Nazionala 1995
Keywords: Beldurra; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak