Lepel jauna eta giltzaria / Wilkie Collins ; itzultzailea, Txomin Arratibel - Collins, Wilkie (1824-1889) (Branka (Elkarlanean), 1998)
Maitasun-triangelua eta hilketa-ahalegina, biak nahasturik aurkituko dituzu "Lepel jauna eta giltzaria"-ren orrietan, istorio sentimentalaren eta poliziakoaren ezaugarriak baititu kontakizun bitxi bezain atsegin honek. Bi harien lokarri, Lepel jaunaren inozotasuna, eta honen lepotik egileak darabilen ironia, irakurlearen irria sortaraziko duena, ziur.