Bizitza atzeraka - Gudule; Garmendia, Mikel (Donostia : Elkarlanean, 2006)
Mutil berri bat hasi da eskolan: Thomas Dunoy, begi urdin zoragarriak eta egundoko itxura dauzkan gaztea. "Itsaz Handia" deituko dio Elsak berehala. Begikotasun bat sortuko da bien artean, eta laster batean maitasuna ere bai... Hala ere, irakasle batek ohartarazi ditu Elsaren gurasoak: Thomas seropositiboa da, VIH birusa dauka, eta horra, isilpeko kontua behar zuena, eskola osoko mintzagai bihurtua. Hiesa bezalako gaitz batek gure artean sortzen dituen erreakzioak ezin hobeto agertzen ditu egileak, agerian utziz gai minberen aurrean gizarteak hartzen dituen jarrerak eta bere kontraesanak.
12 urtetik aurrera (horia)
Jat. izenb.: La vie à reculons
Keywords: Gizarte-bazterketa; Gaixotasunak; HIESa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak