Ingeles bat etxean - Nöstlinger, Christine (1936-2018); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Donostia : Elkarlanean, 1991)
Imajina ezazu, ingelesean nota onik atera ez duzula eta, gurasoek mutiko ingeles bat ekarri nahi dutela udan etxera, zure gogoz kontra. Imajinatu, espero zenuten mutiko txintxo, formalaren ordez, halako basapiztia datorrela, inori kasurik egiten ez diona, dena zerri eginda uzten duena. eta gurasoak nerbioek jota jarriko dituena. Guzti hori eta askoz ustekabe gehiago topatuko duzu Christine Nöstinglerren liburu barregarri eta dibertigarri honetan. Christine Nöstlinger Vienan jaio zen 1936an, bera da une honetan gazte-literaturan munduko idazlerik ezagunenetakoa, eta besteak beste, 1984ean Andersen saria irabazi zuen.
12 urtetik aurrera (berdea)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du.
Das Austauschkind
Keywords: Haur moldakaitzak; Hezkidetza; Tolerantzia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak