Amona sagar gainean / Mira Lobe ; marrazkilaria, Susi Weigel ; itzultzailea, J. Ormazabal - Lobe, Mira (Xaguxar (Elkar), 2005)
Andik ez zeukan amonarik. Eta asko kezkatzen zuen horrek. Bere lagunek bazeukaten eta berak ez. Baina etxe aurreko sagarrondoaren gainera igo zen batean, amonatxo polit, alai eta irudimentsu bat aurkitu zuen han. Bidaia miresgarriak egin zituen berarekin, auto supermoderno batean ibili ziren biak, zaldi basatiak harrapatu zituzten, piratak ezagutu ere bai... Andik eta bere amonatxo berriak Indiara tigreak harrapatzera joateko plana egin zuten behin. Baina Andik ez duen joaterik izan, beste amona bat topatu baitzuen eta hari laguntzen bazeukan nahiko lan. Lehen batere ez eta orain bi amona dauzka Andik.