Eskua bete izar - Schami, Rafik; Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Donostia : Elkar, 1992)
Damasko, Siriako hiriburua, mende honen erditsuan: erlijio, etnia eta hizkuntzen bidegurutzea, bizitasunez borborka dagoen herria deskubritu nahi duenarentzat: 14 urteko mutil bat egunkari bat haste da idazten eta halaxe egiten du hiru urte t´erdiz. Honen eskutik ezagutuko ditugu osaba Salimen ipuin zaharrak, lagunen istorio berriak, Nadiarekiko maitasuna, feriako tratulariak... Kontalaria haziz doa pixkanaka, eta bere egunkariak sakontasuna irabazten du, bere bizitzak bezala: kazetari izan nahi du, ez aita bezala okina; bere inguruko injustizia ikusi eta salatu egin nahi du, horrek kartzela arriskua esan nahi badu ere.
12 urtetik aurrera (berdea)
Eine hand voller sterne
Keywords: Nerabeak; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura