Cantervilleko mamua / Oscar Wilde ; itzultzailea, Iñaki Mendiguren - Wilde, Oscar (1854-1900) (Branka (Elkarlanean), 2005)
Familia iparramerikar batek Cantervilleko gaztelua erosten du, mamu eta guzti. Mamua gazteluko biztanle berriak beldurtzen ahaleginduko da, baina yankiek ez dute aintzat hartzen eta azkenean beraiek dute mamua izu-ikaratzen. Honela, bai nobela gotikoa eta bai amerikarren materialismo gordina parodiatzen ditu Wildek kontakizun paregabe eta barregarri honetan.