Saltxitxak eguzkipean - Plante, Raymond; Igerabide, Juan Kruz (Donostia : Elkar, 1995)
Mutil gaztea baldin bazara eta neska batekin ateratzen bazara, dirua behar duzu poltsikoan. Ikaslea baldin bazara, berriz, ezin ibiliko zara egunero gurasoei eskatzen eta azalpenak ematen. Horregatik, uda iristerako lan bila hasi da Francois Gougeon, "azken babalorea". Errepide ondoko saltxitxa-postu batean aurkituko du lantokia, eta han aritu beharko du, eguzkipean gogor lanean. Gauzak ez dira uste bezain errazak ordea: nagusi eta gurasoekiko betiko arazo txikiez gain, bere harreman sentimentalak ere okertzen ari zaizkio: Anik-ekin ateratzeko dirua behar, eta egun osoa lanean emanda ezin inoiz Anik ikusi. Hala ere, egoerari umorez aurre egiten saiatuko da Francois, eta bere kontaeraren bitartez jasoko dugu nobela alai eta dibertigarri hau.
Des hot-dogs sous le soleil
Keywords: Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura