Sudurra - Gogol', Nicolaï Vasil'evich (1809-1852); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023) (Donostia ; Baiona : Elkar, 1992)
"Sudurra" nobela laburraren gaia, sinple bezain absurdoa da itxura batean: goiz batean esnatzean, Kovaliov maiorra sudurra falta zaiola ohartzen da, eta bereak eta bi egingo ditu horren bila. Hala ere, kontakizun hau literatura uibertsalaren altxortzat hartzen da gaur egun, bere bereizgarriak direla eta: ironia zorrotza, kontaketaren erritmo bizia, gizarteko itxurakerien satira, eta fantasia eta errealitatearen arteko nahasketa, burokraziaren zoramena kritikatzeko balio diona.
12 urtetik aurrera (berdea)
Noc
Keywords: Absurdoa; Haur eta Gazteentzako Literatura